Raw zvezda – Matcha limun iz HomeMade radionice

Među našim tekstovima koji su vam izuzetno zanimljivi, iako su ranije nastali nalaze se i oni o sirovoj hrani i posebnim poslasticama za osobe sa dijabetesom, vegeterijance i druge ljubitelje slatkiša na posebnim režimima ishrane. Svoju već poznatu ponudu slatkiša od sirovih sastojaka, HomeMade, nama veoma drag brend, proširio je za novi ukus: Limun & Matcha čaj. Torta je inspirisana specijalnim originalnim receptom koji je tim HomeMade pripremio uživo u emisiji “Praktična žena”. Međutim, kreativni tim je nastavio da razrađuje ovu ideju i uz mnogo finesa, uključujući specifičan ukus Matcha čaja, došao do idealne kombinacije sastojaka za novi presni ukus u svojoj ponudi.

Nova Limun-Matcha torta je već postala popularna među ljubiteljima slatkiša u gradu, a posebno među onima koji vode računa o ishrani. Osim istovremeno osvežavajućeg i utešnog, umirujućeg ukusa ovaj kolač odlikuje i izuzetno pažljivo osmišljena kombinacija zdravih, sirovih sastojaka: kora od sirovih badema, sirovih urmi i kakao putera. Fil od sirovog indijskog oraha potopljenog u limunov sok, kokosovo ulje, sirup agave, rendana kora limuna, i fil koji sadrži Matcha čaj. Dekorativni preliv je od kokosovog ulja, agava sirupa, kakao putera sa dodatkom Matcha čaja i kriškama limuna. HomeMade medaljon, koji je prepoznatljiva dekoracija svih kolača iz ove linije, izrađen je od sirovog i organskog kakao praha i sirovog kakao putera.

Homemade presna torta limun matcha

Homemade presna torta limun matcha

Sve presne torte koje nose oznaku “Raw Cakes”, proizvedene su bez termičke obrade, od sirovina biljnog porekla. Ne sadrže šećer, brašno, mleko, jaja, trans masti i bilo kakve sirovine životinjskog porekla. Pogodne su za dijabetičare, vegeterijance i vegane, i svi ukusi su i posni.

U Raw Cakes ponudi Home Made Company je još nekoliko ukusa: malina-kokos, narandža-urma, čoko-urma, šljiva i bundeva (sezonski, tokom jeseni i zime). Mi smo se uz ovaj najnoviji ukus, ponovo naručili i presnu narandža-urma tortu koja nam je favorit od samog početka. Obe torte su taman slatke i interesantnih kombinacija ukusa, u kojima se smenjuju reske arome citrusa i nežne baze od koštunjavog voća. I izuzetno su zasitne!

Homemade raw torta urma-pomorandza

Homemade presna torta urma-pomorandža

Svi ukusi imaju obračunat sastav po ugljenim hidratima i šećernim jedinicama na osnovu detaljno sprovedenih analiza u Centru za ispitivanje namirnica u Beogradu, što je osobama sa dijabetesom veoma korisna informacija, jer na osnovu toga mogu da procene svoju dnevnu „porciju“ ovih poslastica. Na osnovu ovih informacija kreirana je i veličina parčeta torte.

Kao zaslađivač za Raw Cakes koristi se sirup južnoameričke biljke Agave koji ima veoma nizak glikemijski indeks (ne dovodi do naglog skoka šećera u krvi). Presne torte ne sadrže loše masti (trans masti, koje dovode do nastanka triglicerida i holesterola), kao što su margarini, već sadrže isključivo kokosovo ulje i kakao puter.

Presne torte koje proizvodi HomeMade Company možete probati u kafe poslastičarnicama Coffee Room – u prizemlju TC Ušće i u  Coffee Room Palace u centru Beograda.

Share Button

Jelena Ignjatić

Oblikovala nepce u dedinom vinogradu, pa na putovanjima. Skriboman, žongler, muza i avanturista. Oslobodilac lepih tajnih stvari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *