Ko smo mi

zajednička2

Četvoro prijatelja koje su spojli bonvivanstvo i lepo pisanje. Upoznali smo se ne tako davno, preko društvenih mreža. Neki od vas nas već poznaju i prate. Shvatili smo da, svaki put kada smo zajedno, razmenjujemo preporuke i kritike restorana u Beogradu, red fantastičnih utisaka i red horor pričica.

To je verovatno zbog toga što mnogo volimo da jedemo. Ok, i da popijemo se baš ne stidimo. I mnogo volimo Beograd. Uživamo kada neko voli Beograd kao i mi. Kada restorani, hoteli, vinarije, barovi i kafići umeju da predstave ono što je najlepše u ovom gradu – gostoprimstvo i vedar duh.

Četvoro nas je, i očekivano, to su četiri različita ukusa, četiri različita životna stila, ali hedonizam nam je imperativ. Putovali smo, degustirali i kod kuće i u dalekim gradovima, upoznavali smo magiju pripreme i umetnost konzumiranja, prepričavali jedni drugima iskustva i odlučili da to podelimo sa drugima koji vole Beograd, sa onima koji tek žele da ga upoznaju, sa onima koji znaju manje… Posebno su dobrodošli oni koji znaju više.

Ovo je naš insajderski gastro vodič, prepun putokaza za svaki dan u nedelji, svaki obrok, svaki kapric i svaki ukus Beograđana i njihovih gostiju. Imali smo bezbroj poslovnih ručkova, romantičnih večera, radnih doručaka, planiranih i neplaniranih degustacija umesto vas. Hvatala nas je kiša u baštama, zarobljavao sneg u bistroima i iznenađivalo jutarnje sunce na beogradskim terasama umesto vas. Mi smo vaši degustatori, izjelice od poverenja. Znamo šta je najbolje, znamo gde je najbolje i ne stidimo se da kažemo gde nije.

Ovo smo mi.

JELENA IGNJATIĆ

 jelenapaprika

Oblikovala nepce u dedinom vinogradu, pa na putovanjima. Skriboman, žongler, muza i avanturista. Oslobodilac lepih tajnih stvari.

VANJA VIDAKOVIĆ

 vanjapaprika

Zaljubljenik u hranu i lepu reč. Česta promena mesta boravka omogućila joj je da vidi, isproba i okusi različite kuhinje i načine spremanja hrane. Voli da kaže da najbolji zalogaji često proističu iz kombinacije jednostavnosti i bezgranične ljubavi. Emocije i mašta su tajni začin, koji pravi razliku između dobrog i vrhunskog.

ALEKSANDRA IVANOVIĆ

anjapaprika

Beogradsko dete koje je iskvarila Barselona. Igra na polju komunikacija i medija, kao menadžer za projekte i odnose s javnošću. Kada ne radi, svoju kreativnost ispoljava kroz dizajn, modno novinarstvo i blogovanje. Uživa u digitalnom svetu, putovanjima i ukusnoj hrani. Životni moto: Eat well, travel often.

NIKOLA RADOVIĆ

 nikipaprika

Gastronomsko sveznanje i leptir mašna. Hedonizam je rezultat znanja. Poznavanje vina mu je stavka u biografiji, a poznavanje Beograda ponos i odgovornost. Džentlmenstvu daje status plemenite nauke!

Share Button