Trijumfalno putovanje

Kada kažemo Trijumf, nama ovih dana na um pada samo vino! Bili smo u poseti vinariji Aleksandrović, čije je vino Trijumf jedan od najvećih srpskih brendova. Trijumf je nekada bilo vodeće vino kraljevskih podruma i mogli su da ga piju samo odabrani, bilo je namenjeno diplomatskim predstavnicima Kraljevine Jugoslavije, a danas se u podrumu ove vinarije proizvodi u oko četrdeset hiljada boca godišnje. Na ovom našem trijumfalnom putovanju, sve je bilo u znaku Trijumfa.

Vina Trijumf
Selo Vinča, podno Oplenca oduvek je, kažu, bilo poznato po uzgajanju vinove loze. Sama vinarija ima dugu tradiciju, preko sto godina pravljenja vina. Odmah po dolasku u Vinču ispred vinarije Aleksandrović, krenuli smo u obilazak vinograda i upoznavanje sa vinskom kulturom. Poseta vinogradima je posebno iskustvo i budi sva čula. Uživali smo u ukusima i mirisima vina, okruženju, prirodi i vrlo toploj atmosferi koja vlada u ovoj velikoj vinskoj porodici.


Kao pravi vinski turisti želeli smo da se što bliže upoznamo sa proizvodnjom i procesom pravljenja vina i da steknemo nova znanja o vinima. Uz porodicu Aleksandrović, koja je sve vreme bila sa nama, o vinima su nam pričali znalci iz vinarije: Vlado Juričić – vinogradar, Darko Bogdanović – enolog i sjajni somelijer Stevan Rajta.

Dan je protekao vrlo hedonistički, red vina, pa red hrane. Svet Trijumfa upoznali smo kroz osam različitih Trijumf vina koja su već osvojila naše tržište, a imali smo i jedan presedan – naša ekipa je probala Rodoslov iz 2012. godine koji će se u prodaji naći tek za nekoliko meseci, krajem leta.

Podrum vinarije Aleksandrović

Podrum vinarije Aleksandrović

 Ono što smo mogli da primetimo jeste da vinarija Aleksandrović prati svetske trendove u vinskoj kulturi, koristi savremenu tehnologiju uz kombinaciju sa tradicijom koja se godinama prenosi sa generacije na generaciju.U jednom od prethodnih tekstova o vinima sam spomenula da je Srbija zemlja sa dobrim vinskim potencijalom, koji samo treba pravilno negovati i iskoristiti, a vinarija Aleksandrović je na dobrom putu: imaju kvalitetan proizvod, odličnu uslugu, gostoprimstvo na zavidnom nivou i ambijent koji očarava.

Domaća pita sa suvim voćem i desertno vino Euforija

Domaća pita sa suvim voćem i desertno vino Euforija

Sigurno je da ćemo se ponovo vratiti u ovo šumadijsko selo, a velika zasluga ide domaćinima – veoma finoj porodici, širokog osmeha i vrednih ruku. Trujumf nas je toliko zaveo da smo postali i član ljubitelja vina Aleksandrović, ukoliko i vi želite da uživate u ovim slatkim i ozbiljnim notama i postanete član, popunite pristupnicu na sajtu i pročitajte uslove http://vinarijaaleksandrovic.rs/Klub

Share Button

Vanja Vidaković

Zaljubljenik u hranu i lepu reč. Voli da kaže da najbolji zalogaji često proističu iz kombinacije jednostavnosti i bezgranične ljubavi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *