Sladak ukus novogodišnjih praznika

Novogodišnji praznici su mi omiljeni period godine, sve te šljokice, lampice, slatkiši kao i preterivanje svake vrste su potpuno dozvoljeni. Zatvaramo jedno poglavlje i počinjemo sa novim. Volim da u Novu godinu uđem rasterećena i sa osmehom, to je period godine kada uživam da sitnicama usrećujem svoje najmilije i sebe.

UkusBeograda 1

HomeMade Macarons

Prvo pravilo kod kupovine poklona je biti što praktičniji. Sve što ima veze sa hranom za mene je idealan poklon i tu dolazimo do rešenja, jestivi novogodišnji pokloni! Mora biti romantično, lepo na oko, ali isto tako i ukusno. Potraga je završena i pre nego je počela, verujem da ste već čitali naš izveštaj iz Coffee room poslastičarnice i salve oduševljenja sa njihovim poslasticama kojima osvajaju srca Beograđana. Novogodišnje poklon kutije sa makaronima u neodoljivim pakovanjima koje izlaze iz HomeMade fabrike kolača, usrećuju prave znalce sa istančanim ukusom i one koji zadovoljstvo pronalaze u slatkim zalogajima. Tu su i Winter selection cupcakes sa zimskim motivima koji će razveseliti svako dete, ali i one odrasle koji se raduju praznicima kao deca.

UkusBeograda3

Ice macarons

Kako poslastičari iz slatke fabrike HomeMade prate svetske trendove, prava zvezda novogodišnje ponude u Coffee room poslastičarnicama je ice macaron, nova verzija omiljene poslastice koja umesto standardnog punjenja između dva prozračna keksića ima sladoled. Pored njega, tu su i raw kolači za sve koji u novoj godini počinju paziti na svoju liniju, a onaj od bundeve je prava simfonija ukusa koju ne smete propustiti. Tako je duh novogodišnjih i božićnih praznika kod njih uveliko stigao, a reći “ne” luksuznim kolačima je prosto nemoguće.

UkusBeograda2

Winter selection

Spoj vrhunskih sastojaka, za prave ljubitelje kvalitetnih kolača. Ako je čokolada vaš slatki greh, onda znate u koji ugao Beograda morate da zalutate. Prva jutarnja kafa uz omiljeni kolač, pre pohoda po beogradskim ulicama na ovom nenametljivom, tihom i čistom mestu, ulepšaće vam ceo dan. Sezona novogodišnjih ukusa je uveliko aktuelna, pa tako u Coffee room-u sve miriše na bundevu, cimet, kokos i čokoladu. 

UkusBeograda4

Novogodišnja poklon selekcija HomeMade

Ovo su definitivno pokloni sa kojima nećete pogrešiti, pa ko još može ostati ravnodušan pred ovim šarenilom boja i ukusa 😉 Srećni praznici i ulepšajte nekome Novu godinu!


*Sve fotografije: Aleksandra Popović, Fabrika fotografa

Share Button

Vanja Vidaković

Zaljubljenik u hranu i lepu reč. Voli da kaže da najbolji zalogaji često proističu iz kombinacije jednostavnosti i bezgranične ljubavi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *