Tea House Hyatt Regency Beograd – Čaj sa 5 zvezdica

U jesenjoj priči otkrivanja Beograda, želeli smo da Beograđanima pomognemo da vrate jednu od lepih tradicija, koja se činila gotovo zaboravljenom, ali danas, u sve bržem tempu života deluje kao utopijsko utočište od dnevnih stresova. Ili da skratim – potpuno bezgrešan način da se malo izblazirate do sutra. Pričam o popodnevnom čaju, ništa nelegalno.

image-c044dea0218f663e4e05fabf6c621f4c1a0c25a11e3d06abf4107b0a65681f9c-V

U redu, ja sam oduvek posvećena ljubiteljka čaja i nisam od onih koji ga piju samo kad su bolesni. Takođe, kao što je besmisleno da krijem, ja sam i osoba koja voli malo finija mesta. Intimne kutke. Malo zatvoreniji krug. Posebna zadovoljstva. Želim da vam predstavim čajanku u baš takvom kafeu, u okviru jednog od najomiljenijih sastajališta poslovnih i stylish Beograđana. Tokom 25 godina postojanja hotela Hyatt u Beogradu, Tea House u njegovom sklopu, nije izgubio na aktuelnosti, možda najviše zbog te intimne atmosfere, ali i izuzetne usluge. Ambijent sofisticirane estetike, nežnih baršunastih elemenata u toplim bojama, diskretno osvetljenje i potpuno fizički izdvojeni kutkovi su idealan setup za poslovne planove i druge tajne.

image-4cac6c1519610d3aa231eea6fff924a608ec6afdfef13d4242a0828e1676174a-VSelekciju čajeva, posebno odabranih iz riznice World of Tea by Newby London, prate vrhunske slatke i slane mini delicije koje osmišljavaju chef Nasser Khlef i njegov tim. Ovaj sirijski majstor doneo je, tokom poslednjih godinu dana svog “vladanja” Hyatt-ovom hotelskom kuhinjom, nov i aromatičan život i na elegantne stočiće Tea House-a, jer na arapskom hyatt znači upravo to – život.2015-11-02 19

Najslađa i najpopularnija kreacija i moja insajderska preporuka je sigurno cheesecake od bele čokolade, koji obogaćuje čiste aromatične utiske tradicionalnih čajnih blendova, serviranih sa posebnom pažnjom u elegantnom, bezgrešno belom posuđu. Lično sam fan English breakfast mešavine, u svako doba dana i bez dodavanja mleka, limuna i zaslađivača. Ova tradicionalna kombinacija crnih čajeva iz Asama, Cejlona i Kenije jedna je od glavnih zvezda u britanskoj kulturi uživanja u čaju.

2015-11-02 21Šolja toplog mirisnog napitka obnavlja životnu silu, kada vam se čini da vam je baterija potpuno prazna. Kao instant urgentno punjenje, kakvo nam je prečesto potrebno za smartfone koji nam srastaju za dlanove. U udobnoj fotelji, možete balansirati šoljicu u jednoj, a sadržaj koji vam je baš tada potreban na ekranu telefona ili tableta u drugoj ruci. Ili knjigu, ili laptop u krilu, ili na stočiću, znate već… Bez buke, bez ometanja. Romantičan sastanak, ćaskanje sa prijateljima, za svaki od ovih scenarija imate sopstvenu mikroscenografiju savršenog uživanja. Ceo svet ukusa i stila u kosmopolitskom salonu na ušću Save u Dunav.

Sve fotografije: Ukus Beograda

Share Button

Jelena Ignjatić

Oblikovala nepce u dedinom vinogradu, pa na putovanjima. Skriboman, žongler, muza i avanturista. Oslobodilac lepih tajnih stvari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *