Ukus oko kog se svi slažu

Moja Kravica slavi 60. rodjendan

Moja Kravica slavi 60. rodjendan

Decenijama sinonim za jogurt, jedini koji je nosio to slasno ime i prepoznatljiv ukus, merilo za gustinu, kiselost i hladnoću, danas se zove Moja Kravica. Ekstremni sam fan popularne “kravice”, što me je dovelo u odabrano društvo njenih poklonika u jednoj hladovitoj vračarskoj bašti. Ružičasti baloni, stolnjaci i prolećno cveće, baš kao na pravom pravcatom partiju.

Projice, gibanica, uštipci i Moja Kravica

Projice, gibanica, uštipci i Moja Kravica

Kombinovali smo ga sa omiljenim gastro partnerima: uštipcima, projom, prženicama, zemičkama, delikatesima od suvog mesa i roštiljem. I pričali o svojim omiljenim otkačenim kombinacijama. Možda sam pobedila u kombinovanju: prženice sa džemom od jagoda uz jogurt i toskanska čorba od pasulja uz prepečen hleb sa majčinom dušicom i jogurt su moja grešna zadovoljstva.

Delikatesno kombinovanje

Delikatesno kombinovanje

Čak i kada pravim projice, stavljam ga u testo, a leti obožavam da ga mešam sa slatkom pavlakom i voćem za ukusan osvežavajući smoothie ili sladoled. Nežan prema stomaku, zahvaljujući blagoj jogurtnoj kulturi, savršen je za svaki obrok. Ili umesto obroka: kasnonoćnu glad zavarava perfektno i sprečava prejedanje pred san. Pravi prijatelj, za sva vremena.

Share Button

Jelena Ignjatić

Oblikovala nepce u dedinom vinogradu, pa na putovanjima. Skriboman, žongler, muza i avanturista. Oslobodilac lepih tajnih stvari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *