Pink Jam: rosé na plaži u Beogradu

Wine Jam, koji je do sada uspešno održao preko 20 vinskih događaja u Beogradu i u nekoliko okolnih zemalja, organizuje festival rosé vina pod nazivom Pink Jam koji će se održati u subotu 11. juna na platou ispred Radisson BLU hotela od 17 do 23h. Predstaviće se oko 30 renomiranih izlagača, većinom srpskih vinarija i nekoliko uvoznika vina.

pink

Rosé vino je najčešće asocirano sa letnjom sezonom, jer se tada najviše i konzumira. U poslednje vreme globalna popularnost  roséa je u velikom porastu, što se dešava i kod nas. Zato vinarije dosta pažnje posvećuju ovom stilu vina svesni da ih može još uspešnije pozicionirati među publikom. Takođe, rosé kao privlačna i laka forma, odlično je vinsko štivo i za vinopije početnike jer ima auru neobaveznosti, zabave i provoda. Od lepršavih i laganih, do roséa kompleksnijeg sastava i ozbiljnije strukture, čitav je niz varijacija gde svaki ljubitelj može pronaći ono što mu idealno leži.

Međutim, velika popularnost dovela je i do većeg truda vinarija, te i raznovrsnih stilova. Rosé vina se danas međusobno razlikuju po boji, koja često prati sezonsku modu, zatim po sortnom sastavu, po kreativnim promocijama i etiketama kao i po stilu vina.  Zato i ne treba da čudi sve veća popularnost ove vrste vina, kao i sve veći glamur koji ih prati.

Na Pink Jam-u vinarije će biti u mogućnosti da predstave i ostala vina, uglavnom bela jer se uklapaju u letnju tematiku. U ponudi će biti i hrana koja je prilagođena vinskom sadržaju, tako da se mogu očekivati kreativni i lagani zalogaji. Print

Dobra muzika i zabavna atmosfera su sastavni deo svakog Wine Jam-a. Na mestu događaja očekuje se i nešto nesvakidašnje za Beograd, a to je prava peščana plaža koja će dan ranije biti spremna za posetioce – ko poželi, može da dođe u lakoj garderobi i japankama, da se zavali u ležaljku i pijucka vince, a oni koji više vole glamurozniji stil moći če takođe da uživaju u događaju, jer mesta ima za sve koji vole dobar život.

Ulaz je RSD 500  što omogućava degustaciju svih vina. Vinske čaše se iznajmljuju po ceni povratne kaucije od RSD 300.

Share Button

Aleksandra Ivanović

Beogradsko dete koje je iskvarila Barselona. Uživa u digitalnom svetu, putovanjima i ukusnoj hrani. Životni moto: Eat well, travel often.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *