Sirevi i vina – folirajte se kao car

Iako je internet jedna nepregledna enciklopedija svih postojećih znanja svih poznatih civilizacija do danas, nekako volimo da nam neko to vredno znanje sažme i prepriča. Posebno kada su u pitanju neke teme, čija popularnost odjednom počne da raste, pa ne bismo da posvećujemo godine izučavanju nečega što može prestati da bude kul – čas posla.

wine_and_cheese-211Otkad smo se kao narod malo izvadili iz totalne tranzicione bede i otkad su direktori počeli da nose šanirana odela umesto “Prvi maj Pirot” listera i otkad su natakli šanirane satove da vire ispod novih sakoa, odlučili su i da se razumeju u vina, jer je to, čuli su, afrodizijak. Na žalost, velika većina se do 30. godine opijala samo “Medveđom krvi”, ali to danas maskiraju napućenim usnama dok vrte čaše i namršteno njuškaju ivice svojih čaša – neki manje, a neki više uspešno. Folirajte se i vi, evo najbržeg uputstva, sa sve slikama, da biste lakše zapamtili. Foliranje je ok, sve dok ga ne naplaćujete, jer foliraju se uglavnom i ostali, pa nema bojazni da vas zapravo i provale. A možete kao i ja – da uvek pijete ono što se vama sviđa uz sir koji volite, kao što ja volim da pijem šampanjac uz svaki sir.

U nastavku vam dajem osnove kombinovanja vina sa sirevima. Sirevi su predstavljeni po grupama u zavisnosti od teksture (i starosti) – meki, polumeki, polutvrdi i tvrdi. Dakle,  obrnuto proporcionalno vezi između starosti i tvrdoće drugih civilizacijskih pojava koje su često povezane sa konzumacijom vina i sireva. Vina su prikazana po sortama, i to vam je najjednostavniji i najširi način da upamtite ove sheme, a da delujete kao da znate o čemu pričate. Zadržite misterioznost tako što nećete previše pričati o onome o čemu, zapravo, nemate pojma. Ovo vam je za sad sasvim dovoljno. Bilo da ste muškarac ili žena, dokazano je da ćete imati više uspeha u zavođenju ako partner (objekat zavođenja) misli da se razumete u vina. Srećno, ja navijam za vas!

meki sirevi

 Namerno vam pišem kako se izgovara koji naziv vina.

poluMEKI sirevi

 Desno je bukvalno najjednostavnija kombinacija – gauda i neko penušavo iz supermarketa.

polutvrdi sirevi

 Žene više vole bele sorte, pa ako ste muškarac, ovaj segment vam je stvarno najvažniji adut.

TVRDI SIREVI

 Ovo je malo suptilnije foliranje, verovatno neće ni biti potrebno, osim ako folirate ženu iz vinske regije ili muškarca koji paralelno folira vas.

*Infografici su prerađeni sa izvora: fix.com
Share Button

Jelena Ignjatić

Oblikovala nepce u dedinom vinogradu, pa na putovanjima. Skriboman, žongler, muza i avanturista. Oslobodilac lepih tajnih stvari.

1 коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *