Novi meni restorana The Square u hotelu Square Nine

Pre nekoliko dana imala sam privilegiju da u odabranom društvu sladokusaca isprobam novu ponudu restorana The Square. Za one koji nisu sigurni, u pitanju je elegantan restoran u prizemlju luksuznog hotela Square Nine  o čijem smo doručku već pisali. Osim srebrnog escajga, besprekornog enterijera i vrhunske usluge koja je obavezna za ovaj nivo ugostiteljstva, šef kuhinje Branko Kisić nam je predstavio svoje nove kreacije koje kombinuju francusku školu i lokalne akcente.

Probali smo tako gotovo zaboravljeni kitnikez sa kesten pireom, ali i mille feuille sa zečetinom. Snažan akcenat ovom sezonskom meniju daju crni tartufi koji deluju sveprisutno u nekoliko predloga, a posebno su nas obradovali u belom saftu od jerusalimskih artičoka i Foie gras.

jt__4239

Cena “tasting” menija je RSD 5900 po osobi i obuhvata 4 ganga, a ukoliko se prepustite somelijeu Ivanu Nikoliću i njegovim preporukama za uparivanje vina sa svakim od specijaliteta, cena je RSD 8900. Više informacija i kompletan meni možete pronaći ovde. Važno je znati da se ovaj meni poručuje najkasnije do 21h, budući da gozba traje bar 2,5 sata.

jt__4312Poseban užitak je petkom, kada se u lobiju priređuje Jazz veče, kao i za nedeljni ručak koji deca mlađa od 7 godina ne plaćaju, a malo stariji mališani (od 7 do 12 godina) mogu da ručaju u pola cene.


Hvala na fotografijama Jovani Tomašević.

Share Button

Jelena Ignjatić

Oblikovala nepce u dedinom vinogradu, pa na putovanjima. Skriboman, žongler, muza i avanturista. Oslobodilac lepih tajnih stvari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *