Drugi humanitarni, a četvrti beogradski Krempita maraton – Jeste li spremni?

Beogradski gastro vodič Ukus Beograda u saradnji sa fondacijom „Budi human“ i uz veliku podršku beogradskih ugostitelja i ove godine organizuje „Krempita maraton“. Ovaj maraton je akcija koju je naš sajt počeo da sprovodi na samom početku rada 2015. godine uz jednostavnu ideju: na dan održavanja beogradskog maratona, mi smo odlučili da se takmičimo u specijalnoj
disciplini – jedenju krempita. Kako je ovaj izazov izgledao prvi put 2015, možete pogledati ovde.
Prošle godine, zbog velikog interesovanja, ova akcija je dobila novu, humanitarnu dimenziju. U saradnji sa fondacijom ˝Budi human˝ i zahvaljujući dobroj volji naših najdražih uglednih restorana i poslastičarnica, omogućili smo da se u subotu 21. aprila na dan beogradskog maratona krempita u našim partnerskim lokalima plaća SMS porukom na broj 3030 i time donira pomoć onima kojima je najpotrebnija.
Ukratko, na ovaj dan, naši sugrađani i gosti Beograda moći će da uživaju u ovoj omiljenoj poslastici, tako što će po dolasku u restoran poslati humanitarni SMS na broj 3030 (cena jedne SMS poruke tj. jedne krempite je 200 RSD) i pokazati odgovor Fondacije osoblju u odabranom lokalu. Ideja je naišla na odličan odziv kod naših ugostitelja, a na ovom linku možete pratiti spisak restorana koji učestvuju i koji se konstantno proširuje. Ovaj plakat je znak da ste stigli do cilja našeg slatkog maratona!

Krempita-maraton-poster

Na vama je samo da 21. aprila – bilo da trčite Beogradski maraton ili ne – svratite u neki od restorana i poslastičarnica, naručite popularnu krempitu i na taj način podržite humanitarni karakter ove akcije. Na subotnje jutro na našoj Fejsbuk stranici objavićemo konačan spisak restorana, barova i poslastičarnica koje učestvuju i našu „slatku mapu“.

U galeriji se nalaze fotografije poslastica koje smo pojeli za prošli maraton. Ove godine, biće još lepše, masovnije, slađe i humanije uz vašu podršku!


Share Button

Jelena Ignjatić

Oblikovala nepce u dedinom vinogradu, pa na putovanjima. Skriboman, žongler, muza i avanturista. Oslobodilac lepih tajnih stvari.

3 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *