Game of Chefs: Najbolji kuvari Balkana ukrštaju noževe

Konceptualni gastronomski performans Game of Chefs, odnosno “Susret lidera kulinarstva”, zakazan je za subotu 15. oktobar  i okupiće sedam renomiranih izvršnih šefova kuhinja iz regiona u hotelu Regent Porto Montenegro u Tivtu. Nihad Mameledžija iz Bosne i Hercegovine, Ante Udovičić iz Hrvatske, Jure Tomić iz Slovenije, Oltion Veshi iz Albanije i Filip Ćirić iz Srbije (Homa) predstavnici su svojih gastro identiteta, a već proslavljeni šef kuhinje hotela Regent, Željko Knezović predstavljaće Crnu Goru. Za slatku završnicu zadužena je posebna gošća Petra Jelenić– vlasnica renomirane zagrebačke poslastičarnice “Mak na Konac” koja je promenila regionalno poslastičarstvo.

U cilju da profilišu Balkan kao gastro destinaciju za prave gurmane, svaki od pomenutih šefova ce kreirati po jedan gang koji ce reflektovati njihovu zemlju porekla, dok će pažljivo odabrana vina iz istih regija zaokružiti ovo gastronomsko putovanje.

Događaj će pratiti izvođenje na harfi koja će upotpuniti ovo elegantno veče, dok će voditelj programa upoznati prisutne sa detaljima jela, vina i kratkom biografijom šefova, doprinoseći kreiranju gastronomske razglednice Balkana.

game-of-chefs-visual

Inspiraciju za organizaciju kvalitetnog kulinarskog šoua tim hotela Regent našao je u različitosti i bliskosti nacionalnih kuhinja regiona, obilju kvalitetnih prirodnih proizvoda i činjenici da je u prethodnom periodu,  svaka od nacionalnih kuhinja, u režiji pomenutih šefova – lidera doživela pravu kulinarsku revoluciju uz primjenu ličnih stilova i aktuelnih svetskih kulinarskih trendova.

“Pozicioniranje Crne Gore, odnosno regiona, kao kvalitetne gastronomsko-vinske regije je mahom u početnoj fazi. Potrebno je još puno rada na ovom polju međutim vjerujem da je upravo ovaj kulinarski šou jedan od koraka u željenom smjeru. Iako je još treba uložiti truda i zajedničkog djelovanja, sa pohvalama adresiram sveobuhvatan napredak koji je region doživio na kulinarskom polju i neke od šefova kuhinje već “lansirao” kao najbolje ambasadore zemlje iz koje dolaze”, izjavio je Željko Knezović, izvršni šef kuhinje hotela Regent Porto Montenegro.

1

Za sve one koji odluče da prisustvuju ovom kulinarskom spektaklu važiće posebne cene smeštaja u hotelu Regent, a događaj ćete moći da pratite i na našem Viber Public Chatu.

Share Button

Aleksandra Ivanović

Beogradsko dete koje je iskvarila Barselona. Uživa u digitalnom svetu, putovanjima i ukusnoj hrani. Životni moto: Eat well, travel often.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *