Sundowner barbeque: Zalazak sunca sa pet zvezdica
Ništa ne oduzima dah kao zalazak sunca pored mora. Ipak, svaki pravi bon vivant znaće da ovo uživanje može da dobije i dodatni neočekivani hedonistički obrt. Upravo zato mi je koncept Sundowner barbeque u Hotelu Regent u Porto Montenegru zvučao više nego primamljivo.
Hotel Regent je pre nekoliko dana proslavio svoj drugi rođendan, a za to vreme je, pored brojnih nagrada, stekao i reputaciju gastro kutka koji ne smete zaobići ako se nađete na crnogorskom primorju. U samom hotelu naći ćete nekoliko restoranskih celina za različita doba dana i različite prilike, ali se kao najromantičniji svakako izdvaja Italian garden. Kada nađete svoj put kroz lavirint predivnog zelenila koje vešto krasi ceo restoran, oduševiće vas pogled na marinu (preporuka- rezervišite sto najbliže šetalištu). Italian garden dekorisan je tako da pruža istinsku intimu svojim gostima, pa je od samog šetališta odvojen deokrativnim bazenom, kako biste imali osećaj da zalazak sunca posmatrate iz svoje bašte, negde u Toskani. Uz bend koji nenametljivo svira obrade hitova u bossa nova maniru i diskretno, ali veoma ljubazno osoblje – savršen setting za romantiku.
A šta vas očekuje na Sundowner barbeque? Pored uživanja u ambijentu i spektakularnom zalasku, cilj ovog koncepta jeste da gosti isprobaju ponudu sa roštilja koja je na meniju restorana hotela Regent. Konzumacija (35e) obuhvata dva pića iz Sundowner menija i hranu koja se služi po buffet principu. Naime, predjela i deserti su izloženi, dok roštilj naručujete direktno od šefa koji je odličan savetodavac za neodlučne. U zalazak sam odlučila da uplovim kako dolikuje, uz koktel Strawberry Daiquiry’s (light rum, svež sok od limuna i sveže jagode). Nakon što smo izabrali predjelo sa švedskog stola (sjajna selekcija pršuta, grilovanog i svežeg povrća i verovatno najboljeg krompira koji sam do sada jela), šef je preporučio da krenemo od ˝morskog˝ dela ponude sa roštilja. Ubrzo nam je za sto stigla kombinacija tuna steka, brancina i gambora. Najkvalitenije iz mora, savršeno začinjeno i majstorski spremljeno – šta više možete da tražite? Možda ponudu iz ˝kontinentalnog˝ dela menija, na koju smo i zaboravili očarani prvim tanjirom. Preporuka šefa bili su ražnjići u dve varijante- biftek i pileći, koji su uz dodatak povrća, pratili kvalitetom prvi deo večere. Ipak, moje srce glasa za prvu opciju.
Iako siti, nismo mogli da preskočimo kolica sa desertima. Selekcija je bila savršena za završetak ovakvog tipa obroka i sadržala je prave letnje deserte. Pored svežeg voća, tu su bile korpice sa ribizlama i borovnicama, i limun tart, a za one koje vole ˝klasiku˝ izvrstan Crème brûlée i čokoladni mus. Kao najzanimljiviji se izdvojio kakao kolač, najsličniji hladnom sufleu, ali sa velikim procentom kakaoa. Ovo je definitvno najjači kolač koji sam probala do sada, a vas izazivam da ga pojedete celog!
Kada je pala noć, iz Italian gardena uživali smo u drugom veličanstvenom prizoru – zvezdanom nebu. U razmaku od samo nekoliko minuta, imala sam osećaj da je neko čarobnim štapićem promenio čitav dekor. Lampice i sveće samo su učinile atmosferu još bajkovitijom. Možda je savršenoj večeri bio kraj, ali sa nestrpljenjem čekam nove koncepte sa kojima će nas kreativni tim hotela Regent iznenaditi. Ukoliko planirate put u Crnu Goru, svakako proverite šta se kuva u Regentovoj kuhinji za vreme vašeg boravka, i ne propustite da razmazite svoja čula iskustvom koje zaslužuje pet zvezdica.
Aleksandra Ivanović
Beogradsko dete koje je iskvarila Barselona. Uživa u digitalnom svetu, putovanjima i ukusnoj hrani. Životni moto: Eat well, travel often.