Zemlja čuda- doručak sa Alisom i Ludim Šeširdžijom

˝If I had a world of my own, everything would be nonsense!˝

(Alisa u zemlji čuda, Lewis Caroll)

20150823_132719

U svetu u kome je sve postalo preozbiljno, korporativno i po pravilima, još uvek ima nas koji tražimo svoj beg od stvarnosti u neki šareni bezbrižni svet ili zemlju čuda. Upravo zato nas je oduševilo saznanje da se u srcu Zemuna otvorio kafe-restoran ˝Zemlja čuda˝ koji smo morale da proverimo mi sa ˝Ukusa Beograda˝ koje se nalazimo sa ove strane reke. Nedelja i tmurno vreme bili su sjajan pokretač za čekiranje novog mesta.

˝Zemlju čuda˝ smo lako prepoznali po maštovitom putokazu koji se nalazi ispred lokala i već smo znali da nas očekuje drugačije mesto. Enterijer lokala maštovito je uređen baš onako kako biste zamislili čajanku kod Ludog Šeširdžije. Trava na plafonu, šoljice i čajnici iznad vas i ˝leteće˝ karte- sve je tu! Sam prostor nije veliki i daje osećaj intimnosti, baš onaj kao da ste u svojoj kući (mada u paralelnom univerzumu). Naš utisak potvrdili su i znatiželjni prolaznici koji su ulazili da provere kako izgleda novi kafić u kraju, i svi do jednog uzvikivali: ˝Jaooooo što je slatko!˝ Dopalo nam se što je posebna pažnja posvećena detaljima koji čine ugođaj još zabavnijim: meni sa zanimljivim citatima iz ˝Alise˝, serviranje na podmetaču u bojama šahovske table i pribor na kome piše: ˝Probaj me!˝

Alisa kolaž

Prvi plus ˝Zemlja čuda˝ je dobila na ljubaznost i dozvolu da naručimo doručak u 13:30, iako se zvanično služi do podneva (nismo ni pocrvenele). Dok smo rezimirale vikend uz produženi sa mlekom (120RSD), izbor je pao na prženice ˝Zemlja čuda˝ (290RSD). Dopao nam se drugačiji pristup ovom ˝standardnom˝ doručku jer se ukusni fil sa slaninom, sirom i paprikom nalazi između trokutića hleba. Porcija je dosta velika, tako da je salata koja se služi uz prženice gotovo i nepotrebna. Naravno, morale smo da probamo i slatki deo menija- odlučile smo se za palačinke (190-300RSD). Nismo uspele da se izborimo sa celom palačinkom zbog bogatog punjenja, ali smo zaključile da bi testo moglo da bude za nijansu bolje. Saznali smo da su i specijalitet kuće knedle sa šljivama, a posebno nam se dopalo to što se prave kada ih naručite, pa su tako garantovano sveže. Vratićemo se da probamo!

11885079_1629866937265223_6579199103234888717_n

Nakon 3 sata izašle smo site i dobro raspoložene iz ˝Zemlje čuda˝ u koju ćemo se sigurno vraćati. Skrećemo vam pažnju da ovde možete naći i zanimljiva jela za ručak, a što se nas tiče test problematičnog nedeljnog doručka su prošli sa odličnom ocenom!

Collage

I ne zaboravite: ˝Mašta je jedino oružje protiv realnosti na svetu˝

Share Button

Aleksandra Ivanović

Beogradsko dete koje je iskvarila Barselona. Uživa u digitalnom svetu, putovanjima i ukusnoj hrani. Životni moto: Eat well, travel often.

Ocene

  • Hrana:
  • Ambijent:
  • Usluga:
  • Higijena:
  • Odnos cena-kvalitet:
  • Prosečna ocena:
    9.0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *