Talas Supermarket- kada se zaljube kaldrma i grafiti

Čvrsto verujem u onu Duškovu: ˝Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu.˝  Ipak, neka beogradska jutra su bolja od drugih. Prati ih ˝razvlačenje˝, slatka lenjost, dugo ispijanje prve kafe, zraci sunca kroz krošnje drveća i, ako imate dovoljno sreće, pogled na reku. Upravo sve to sam našla na Zemunskom keju, u novootvorenom restoranu Talas Supermarket

Supermarket2 (2)

Talas Supermarket donosi sveži spoj dobro poznatog gradskog hip mesta i romantičnog duha boemskog Gardoša. Neobična ljubav kaldrme i grafita. Smešten na samom keju, ovaj restoran se izdvojio po zanimljivom enterijeru koji nudi za svakoga po nešto. Prvenstveno odvojen u dve celine (bašta ispred restorana i deo na samom šetalištu) Talas će vas oduševiti delovima enterijera koji se sklapaju u savršenu slagalicu- tu je moderna bašta baš kao sa Pinteresta, neizostavni shabby chic kutak za wannabe pariske damice, baldahin pored reke i drvene stepenice sa street art-om. Ukratko- ako ste fan Instagrama nećete znati gde ćete pre!

Supermarket1 (2)

Prva stvar koju ne viđamo često u ovom tipu modernih lokala jeste zanimljiva postavka stola. Oduševilo me što je sve tu, ali u veoma modernom pakovanju- čaše, platnene salvete, pribor i korpa sa voćem.   Odmah je stigao bokal vode sa limunom i mentom, a lagani jazz u pozadini dao je savršen ton jutru.

Uz konsultaciju sa konobaricom odlučujem se za kajganu sa dimljenim sirom i salatom od svežeg spanaća (RSD 340), a moj partner u zločinu bira Žikine sušene kobasice sa švapskim sirom i kozjim trapistom (RSD 420). Iako na prvi pogled moje jelo nije izgledalo ništa posebno, ukus mu je bio spektakularan za ovu vrstu jela. Sir je bio savršeno istopljen u sredini kajgane, a salata od svežeg spanaća je pravila odličan balans ukusa. Posebna ocena ide za hleb- pravi pravcijati francuski baget, vruć i hrskav! O mon dieu! Naravno, morali smo da tražimo dodatak!  Doručak je morao da se završi nečim slatkim, pa smo se opredelili za pitice od višnje sa prelivom od vanile (RSD 250). Pitice su pohovane, što daje zanimljiv obrt ovoj standardnoj domaćoj poslastici, a preliv od vanile je savršen dodatak.

Collage

Pored menija za ˝Dobro jutro˝, Talas Supermarket ima specijalitete sa salaša, ali i morske i rečne zanimacije (girice, dagnje, tartar od lososa i sl.). Tu su i nekoliko jela za vegane i vegetarijance. Ono što je super je to što ćemo ovo mesto posećivati i u zimskoj sezoni, jer je jednaka pažnja posvećena unutrašnjem enterijeru, a restoran se prostire na dva sprata.

Moja mala zamerka ovom restoranu dolazi na brzinu usluge, mada ljubaznost ne izostaje. Obzirom da sam u poseti bila radnim danom kada nema previše gostiju i da je bilo više nego dovoljno konobara, stvari su mogle da budu dosta brže. Ipak, novi Supermarket zaista donosi Talas osveženja sa ove strane mosta.

super1

****Edit: Posetili smo Talas Supermarket vikendom i veoma smo se razočarali uslugom. Čekali smo da nas usluže preko 10 minuta iako smo sedeli u unutrašnjoj bašti, u blizini šanka gde prolaze svi konobari koji rade u restoranu. Kako smatramo da ovo mesto ima veliki potencijal u svakom smislu, nadamo se da će ova kritika stići gde treba, mi smo morali da je podelimo sa čitaocima.

Sve fotografije: Ukus Beograda


Share Button

Aleksandra Ivanović

Beogradsko dete koje je iskvarila Barselona. Uživa u digitalnom svetu, putovanjima i ukusnoj hrani. Životni moto: Eat well, travel often.

Ocene

  • Hrana:
  • Ambijent:
  • Usluga:
  • Higijena:
  • Odnos cena-kvalitet:
  • Prosečna ocena:
    8.6

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *