Solaris resort – Uživanje u čarima banjskog turizma

Kad se spomene banja, većini na um prvo pada “babski turizam”:D  No, kako nas sve melje stres, evidentno je da banje mogu mnogo toga da pruže. Da biste bili gost banje, nije nužno da imate problema sa zdravljem, niti da ste u ˝određenim˝ godinama.

Banje u Srbiji su sinonim za uživanje, a mi smo imali priliku i da se uverimo. Bili smo u poseti Vrnjačkoj Banji, u koju verujem većina vas nije išla još od ekskurzije u osnovnoj školi. “Kraljica među banjama Srbije” kako je još zovu, je najpoznatija banjska turistička destinacija. Uživali smo u čarima Vrnjačke Banje, daleko od kancelarije i stresa, u predivnom wellnes i spa centru Hotela Solaris.

2

Restoran Biber je pun interesantnih kutaka

Na repertoaru je bila naravno i sjajna hrana! Hotelski restorani, su uglavnom sterilni i vrlo jednostavno uređeni, dok je restoran Biber, Hotela Solaris, na nas ostavio poseban utisak. Topla atmosfera, vintage shabby dizajn i jedinstven gastronomski užitak, ulepšali su naš boravak u Vrnjačkoj Banji. Osim za goste hotela, restoran Biber je otvoren i za sve one koji žele da probaju specijalitete kuvara Dragana Lukića. Restoran ima i a la carte ponudu, sa širokom paletom nacionalnih specijaliteta Španije, Italije i Francuske. Gosti hotela u okviru buffet ponude (tzv. ˝švedski sto˝) mogu da izaberu između mnogih ukusnih jela bez obzira na navike u ishrani, kao i da uživaju u neobičnim dezertima. Usluga u restoranu je takođe na zavidnom nivou, a osoblje će učiniti sve da se osećate prijatno.

IMG_20150906_090911

Ukoliko dolazite na vikend u hotel, nije vam potreban dodatni sadržaj jer u hotelu imate sve što poželite. Wellness centar je zaista jedan od lepših koje smo imali priliku da posetimo. Obilje sadržaja će vam omogućiti da se maksimalno opustite i zaboravite na sav stres koji se tokom godine akumulira. Možete da birate otvoreni ili zatvoreni bazen, jacuzzi, finsku saunu, rusku banju, tepidarijum, kaldarijum, slanu pećinu ili da zakažete masažu. Potpuni odmor i za um i telo!

1

Zato, pobegnite od kancelarije i stresa, obezbedite sebi savršen vikend, bilo da želite da iznenadite partnera ili organizujete vikend-beg sa drugaricama. Solaris nudi čak i iznajmljivanje pentahaus apartmana za devojačke i momačke večeri, pa možete tu noć pretvoriti u vikend za pamćenje. Pored hotelske ponude i znamenitosti u samoj banji, možete da posetite vinariju Stemina i manastir Ljubostinja. Lep provod!

IMG_20150905_160745


Share Button

Vanja Vidaković

Zaljubljenik u hranu i lepu reč. Voli da kaže da najbolji zalogaji često proističu iz kombinacije jednostavnosti i bezgranične ljubavi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *