Recepti za novogodišnju dekadenciju

kok5

Pretpraznična atmosfera i zagrevanje za najluđu noć traže da kročimo u nepoznato, a to se za nas odnosi i na isprobavanje novih ukusa- egzotičnijih, dekadentnijih, drugačijih od onih na koje smo navikli.

Kada treba da izaberemo ultimativno party piće, bez mnogo razmišljanja se odlučujemo za koktele. Zato smo, bez mnogo razmišljanja, zavirili iza bara jednog od naših omiljenih restorana kako bismo ˝pokupili˝ par caka. Pored toga što je poznata po vrhunskoj azijskoj kuhinji, Sakura nudi i veoma neobične koktele uz atmosferu koja podseća na prestižne barove u Njujorku. Dok isprobavate različite sushi kombinacije, tempura varijacija i sveže delicija iz woka, mi vam preporučujemo naše omiljene koktele, a sa onim najhrabrijima, koji se ne plaše da uzmu šejker u ruke, delimo recepte.

collage1

Jelena preporučuje jedan od koktelskih klasika – Mai Tai. Iako se može naći na meniju gotovo svakog bara u gradu, ono što dobijete neretko čak i ne liči na ˝pravi˝ Mai Tai.  U Sakuri, koja po Jeleninom mišljenju služi jedan od najboljih Mai Taia u Beogradu, ovaj koktel spremaju po sledećem receptu: Havana Club rum star 3 godine, Havana Club rum star 7 godina, Triple sec, Amaretto, Grenadine, sok od limuna, sok od ananasa, sok od pomorandže.

Collage2

Vanja bira Gentle Geisha – koktel limun žute boje koji podseća na pravi pravcati ljubavni napitak, baš kao na filmu. U sebi sadrži najbolje iz Azije:  Wasabi, Yuzu, Sake, Agawe sirup, liker od lubenice i svež đumbir. Pazite u koga gledate kroz njegov dim, možda se zaljubite!

Collage3

Za nezaboravne novogodišnje noći, Aleksandra preporučuje koktel čije ime obećava zabavu- Liquid night. Poslužen u kratkoj čaši sa dosta leda, ovaj koktel sa ukusom đumbira biće sjajan uvod u fantastičan provod. Recept je sledeći: sveži lajm, žuti šećer, menta, pire od đumbira, Absolut vodka, Beefeater džin i Ginger Beer.

Collage4

Nikolin izbor je Mint Julep, koktel nežnog izgleda, ali oštrog ukusa. Ispod cveta koji treperi baš kao na povetarcu, krije se sjajan miks sveže mente, žutog šećera, Absolut vodke, Grenadina i Angoustura bitter-a.

Mi smo izabrali, a koji je vaš omiljeni koktel?

sakurafinalstepenice

Sve fotografije: Fabrika fotografa

Share Button

Aleksandra Ivanović

Beogradsko dete koje je iskvarila Barselona. Uživa u digitalnom svetu, putovanjima i ukusnoj hrani. Životni moto: Eat well, travel often.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *