Ručak u indijskom restoranu- restoran Diwali

Jedan od razloga zašto volim Beograd je i to što možete naleteti na neke zanimljive stvari na neverovatnim mestima. Uz svo poštovanje Dušanovca kao kraja u Beogradu, to je poslednje mesto gde bi čovek očekivao indijski restoran. Pri tome mora se reći da se ovaj restoran ne vidi sa ulice, znači ovde se mora doći namenski i po preporuci.
A preporuka za ovaj restoran glasi: ako voliš ljutu hranu i želiš da probaš malo orijentalnih začina- ti si prava osoba da budeš redovan gost ovog restorana. Jer čim se uđe u restoran, zapljusne vas kombinacija začina i muzike iz Indije.

Diwali9

Za jedno gastonomsko putovanje zadužena su jela od piletine, jagnjetine i prasetina spremana u tanduri peći i i sa puno začina koji se dopremaju direktno iz Indije.
U startu me je obradovala činjenica da ću na ovom mestu moći da naručim par jela ali po pola porcije. Izbor je pao na Korma chicken – piletinu u kremastom sosu od indijskih oraha i suncokreta sa suvim groždjem(990 RSD) i Seekh kebab – indijski pikantni ćevap (690 RSD).

Diwali2

Fora je kod poručivanja jela da se dobro konsultujete sa konobarom oko stepena ljutine, a i dobićete vrlo precizno objašnjenje šta ćete jesti, pa nema iznenađenja. Vidi se da dečko zna šta prodaje.
Jela su brzo stigla, što je veliki plus iako je bilo još ljudi u restoranu. Piletina mekana i sočna, odlično pripremljena, kremasti sos nije bio previše ljut, dok je kebab bio ljući, ali sjajno sočan.
Generalno, kod jela sa roštilja moj je najveći strah da ne budu suva ili, što se ponegde dešavalo, maltene podgrejana, što je priznaćete nedopustivo.
Restoran radi dostavu, pa ako vam se nešto dopadne, to uvek možete poručiti na kućnu adresu.

Diwali6


Zapravo, po meni, najveća mana ovog restorana je što je ovoliko skrajnut od centra grada, ali za nas gastronomske istraživače to i nije tolika prepreka.
Ostaje samo pitanje, koliko nas je u Beogradu spremno da gastronomski istražuje grad.
Moja preporuka – ovde dođite sa osobom koju će impresionirati vaše poznavanje Beograda i vaša spremnost da probate nešto malo drugačije.
Da li ste vi ta osoba?

Share Button

Nikola Radović

Gastronomsko sveznanje i leptir mašna. Hedonizam je rezultat znanja, poznavanje vina mu je stavka u biografiji, a poznavanje Beograda kao ponos i odgovornost.

Ocene

  • Hrana:
  • Ambijent:
  • Usluga:
  • Higijena:
  • Odnos cena-kvalitet:
  • Prosečna ocena:
    7.8

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *