Restoran Poco Loco – Nije baš u Beogradu, ali…

S vremena na vreme, vođeni nečim što bi većina opisala kao “slučajnost”, zabasamo na neko mesto koje nam nikada nije bilo u planu. E, pa ovo nije baš jedna od tih priča. Aleksandra i ja smo znale da ćemo nedelju popodne provesti u Pančevu, pa smo se raspitale gde da jedemo, a da nam ne stigne springfildska trooka riba na tanjiru. Sorry, Pančevo, ali realno, si ti naš Springfild. Samo par preporuka od poverenja nam je bilo dovoljno da odemo pravo u Poco Loco.

Poco Loco zimska bašta

Poco Loco zimska bašta

Svetao, pažen, održavan porodičan restoran koji od samog ulaza miriše na čiste stolnjake i salvete. Ulazite u atmosferu koja zvuči kao kišna šuma, sa kanarincem u beloj krletki prikrivenoj negovanim bujnim zelenilom oko centralne fontane. Da se ogradim, ovo nije baš moj tip enterijera, ali brzo očarava i svedoči o vremenu, posvećenosti i kontinuiranom ulaganju.

Poco Loco jesenji ambijent

Poco Loco jesenji ambijent

Jelovnik je iznenađenje na nekoliko nivoa. Osim aktuelne promo ponude  da svoj obrok uparite sa odgovarajućim vinom iz ponude vinarije Aleksandrović za 1600 dinara, ovde se mogu poručiti neka sasvim neočekivana jela. Iskreno, ja sam bila prilično skeptična prema meniju koji sadrži i paste i buritose i “kinesku” piletinu sa kikirikijem i povrćem i nacionalne specijalitete. Dok smo studirale jelovnike, stigla nam je veoma dobra kafa (dva produžena espresa – sa mlekom RSD 100 i bez RSD 90), pa sam malo popustila s nepoverenjem. Opuštanju je doprineo i konobar gospodin, potpuni old skul šarmer.

Pikantni bataci sa ljutenicom i aromaticnim krompirom

Pikantni bataci sa ljutenicom i aromatičnim krompirom

Obuzeta nekim totalno nedeljnim raspoloženjem, pitala sam ga “a da li za mene mogu neki bataci, neko pečeno pilence, onako sa kožicom? I znate, ja volim pikantnije.” Sad, ne znam kako biste vi reagovali na ovakvu off menu molbu, ali naš konobar se ozario. Dok smo čekale, poslužena nam je korpica sa domaćim kiflicama, projicama i hlepčićima, uz puter, kao deo kuvera (RSD 60). Za neverovatnih 20-tak minuta, stigli su mi spolja hrskavi i slani, a iznutra mekani ali fino pečeni i sočni otkošteni bataci, u sosu od pavlake i ljutenice, sa aromatičnim hrskavim krompirićima (RSD 620). Uz salatu od svežeg kupusa (RSD 180) – pravi home away from home momenat za ručak, u baš galantnoj porciji.

pl1

Crne taljatele sa prelivom od lososa i parmezana

Aleksandra je, svojim nepogrešivim talentom odabrala crne taljatele (domaće!) u sosu sa losom i parmezanom (RSD 700), koga je bilo čak i više nego što bih ga ja stavila u jelo, da sam ga spremala u sopstvenoj kuhinji. Još jedna porcija baš domaćinske veličine i sjajne harmonije morskih ukusa. Obe porcije su, zapravo, bile veće od naše baš velike gladi, a toliko ukusne da smo se jedva zaustavile kad smo bile već odavno site.

Usluga, zbog koje se osećate kao da su jedva čekali da dođete i da vas nahrane i kvalitet hrane koji je rezultat takve posvećenosti. Za svaku preporuku, nije Pančevo daleko.

Share Button

Jelena Ignjatić

Oblikovala nepce u dedinom vinogradu, pa na putovanjima. Skriboman, žongler, muza i avanturista. Oslobodilac lepih tajnih stvari.

Ocene

  • Hrana:
  • Ambijent:
  • Usluga:
  • Higijena:
  • Odnos cena-kvalitet:
  • Prosečna ocena:
    9.6

4 коментара

  • ana_dj011@yahoo.com' Ana says:

    Kolači i torte su im fenomenalni, a slano ću nadam se probati uskoro 🙂

  • sneskavukicevic@gmail.com' sneska says:

    Draga moja gospodjo imate srecu sto ste blizu Panceva i u biti mozete ceesto posetiti ovaj prelepi biser gde je kultura kulinarstva na visokom nivoju.Kad god sam u prilici da posetim moju rodbinu u Pancevu veliko zadovoljstvo mi je da ih posetim……s postovanjem iz Slo.

  • Gorank6@gmail.com' Goran says:

    Vise mi se svidja kad citam o nekim manje poznatim i navikanim mestima, nekako fali toga. Preporucujem da obavezno odete u piceriju Green u Filmskom gradu, u ulici Ratka Mitrovica (kafs idete od Kosutnjaka, na raskrsnici sa Eko pumpom skrenete desno, i nakon nekih 100m sa desne strane je Green). Lokal je uvek pun. Moje iskustvo: pasta je odlicna! Kolicina sjajna. Cena smesna! Cak sam se usudio da pozovem ozbiljne poslovne partnere tamo (mesto nije za poslovne razgovore svakako, ali zadesilo se da je lokacija bila zgodna u tom momentu). Ljudi su ostali potpuno odusevljeni hranom i cak su porucili paste za poneti da bi odneli zenama i deci! Posebno su hvalili pesto i kazu da je jedan od boljih, a proputovali su pola sveta. Pritom, to je ona vrsta partnera koja ruca po Maderi i slicno. Jos jednom sam morao da obavim sastanak tamo sa jednim covekom, uradio je istu stvar – narucio za poneti! Posle mi je trazio i kontakt picerije i kaze da je ostao potpuno odusevljen. Lokal je poceo ludacki dobro da radi, sto je i logicno zbog cena i kvaliteta, i ubrzo je renoviran i prosiren. Kod kase je vrlo haoticno jer je broj porudzbina veliki i konobari bukvalno trce. Mislim da cak ne rade ni dostavu jer ne mogu da postignu. Pice su dobre, ali paste su savrsene. Vrlo je lepa i neka kineska piletina sa bademom. Jedino mislim da su slatkisi prilicno bezveze. Nadam se da sam vam dao dobar predlog za posetu! I upozoravam – cene su odlicne!

  • marinagvozdenovic@gmail.com' Mimi says:

    Hvala vam što ste ovako divno opisale divni restoran u Pančevu. Zaista im je usluga i ukus na zavidnom nivou i hrana nesvakidašnja i preukusna. Njoke su homemade i kao oblačici, a cheescake najbolji….
    Zaista za preporuku svakome koga put nanese u Pančevo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *