OMB LARDER & LOUNGE Razmazite čula kao turista u Beogradu

Larder Fireplace

Old Mill Radisson Blu u Beogradu je bio željno iščekivana vest. Iako obožavam hotele, možda najviše doručak, kod nas ne postoji običaj obedovanja ili druženja u hotelima. Na Zapadu, ali i Istoku, nedeljni brunch sa porodicom, večera ili kokteli na terasi tokom letnjih večeri su uobičajeni za one koji teže malim zadovoljstvima, garantovano visokokvalitetnoj usluzi i kulinarskim bravurama. Nama je to nedostajalo. Nekako se uvrežilo mišljenje da su hoteli rezervisani za turiste. Eventualno za poslovne ljude i njihove mračne blizance – kontroverzne biznismene. Da, da, znate svi na šta mislim.

Falila je nova, sveža, čista energija hotelske usluge. Prostor neopterećen prošlošću, ali romantično oslonjen na tradicionalne elemente u dizajnu i nostalgičnu notu u svesti Beograđana. Autentičan ambijent, sa odjecima istorije Starog mlina, utkanim u moderan dizajn koji jasno asocira na skandinavsku izuzetnost.

Restoran OMB Larder daje energetsku infuziju tradicionalnoj i pomalo asinhronoj srpskoj kuhinji, savremenim pristupom pripremi i najmodernijim kulinarskim tehnikama. Za ugostiteljstvo ovog nivoa, podrazumeva se isključiva upotreba najkvalitetnijih namirnica.

Malina i limun dezert za sajt

Malina i limun dezert

 

Ekipa Ukusa Beograda imala je ekskluzivnu privilegiju da, pre zvaničnog otvaranja, vidi, onjuška, okusi i uživa u degustaciji, uz posebnu pažnju šefa Fabricija Biđija. Probali smo Osvrt na tradiciju – tanjir pun boja i ukusa: dimljenog svinjskog buta sa svežim kupusom, orasima i slaninom, sa prelivom od senfa. Ovaj kompletan kolaž ukusa će vas koštati RSD 890. Podelili smo i Buša goveđi burger, koji prevazilazi očekivanja, a čini ga usitnjen goveđi vrat i plećka u svežoj zemički sa paradajzom, uz ljutenicu, koprivu u tempuri i zlatni pomfrit. Zamislite najbolji burger koji ste jeli. Prelijte ga sočnošću, dodajte hrskavost i mekoću, pa začinite ukusom iznenađenja i prahom od uspomena kako se “nekad dobro jelo”. E, to vam je ovaj burger (RSD 1150). Zalogaje smo pratili solidnim šardoneom Triada (Budimir Župa). Cena ovog vina je RSD 1800 za flašu i nije dostupno na čašu, ali restoran nudi odlična domaća i uvozna vina na čašu po razumnim cenama.

Buša goveđi burger sa pohovanom koprivom i ljutenicom za sajt

Busha govedjii burger sa pohovanom koprivom i ljutenicom

Pre nego što smo prešli u OMB Lounge, na koktele, zasladili smo se interesantnom kombinacijom koja se jednostavno zove Maline & limun i za RSD 390 osvežava i zaslađuje kombinacijom mekog i krckavog, vrućeg i hladnog, novog i poznatog. Moj merni sistem posebno skalira koktele. Naizgled jednostavan i uobičajen, Mai Tai je za mene lakmus miksologije. Onaj koji mi je pripremio šarmantni barmen je perfektno balansiran i slastan. Jedan od tri najbolja u Beogradu.

_MG_1162

Koktel bar – Lounge

 

Kako smo saznali, početak dana možete proslaviti odličnim espresom, pravljenim od mešavine najkvalitetnije Leonardo Lelli kafe. U ponudi su tri različita blenda Arabika vrhunskog kvaliteta i izuzetne Robuste. Majstor Lelli je lično u Beogradu obučio osoblje za pravilnu pripremu kafe.

Spremite svoj omiljenu stilsku kombinaciju za uživanje i dozvolite osoblju OMB Larder & Lounge da vas razmazi.


 

Share Button

Jelena Ignjatić

Oblikovala nepce u dedinom vinogradu, pa na putovanjima. Skriboman, žongler, muza i avanturista. Oslobodilac lepih tajnih stvari.

Ocene

  • Hrana:
  • Ambijent:
  • Usluga:
  • Higijena:
  • Odnos cena-kvalitet:
  • Prosečna ocena:
    9.8

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *