Hotel Saint Ten – Novogodišnji matinée na Vračaru

Mnogi Beograđani znaju priču o Dušku Popovu, čuvenom dvostrukom (ako ne i trostrukom) agentu tokom Drugog svetskog rata, koji je poslužio kao inspiracija piscu Ijanu Flemingu za lik najčuvenijeg svetskog tajnog agenta, Džejmsa Bonda. Tokom svojih mnogobrojnih tajnih obaveštajnih i kontraobaveštajnih aktivnosti, agent Popov, sa kodnim imenom “Tricikl” (koje je dobio prema svojim sklonostima u spavaćoj sobi) je u Beogradu boravio i sastajao se sa agentima MI6, kako se priča, u kući koja se nalazila u današnjoj ulici Svetog Save, u broju 10. Kuću je sagradio čuveni arhitekta i mason Stojan Veljković i zahvaljujući jedinstvenom arhitektonskom pristupu, nedavno je na njenom mestu i osnovi izgrađen luksuzni hotel Saint Ten.

1Ako vas, kao i mene, privlače misterije i enterijeri sa pričom, nemam bolju preporuku od ovog mesta. U atmosferi dekadentnih paralela pliša, svile i skupocenog drveta, sa dramatičnim prigušenim svetlom i diskretnom uslugom osoblja, ispratite jedan od najlepših trendova za praznike – novogodišnji matinée. Za sve ljubitelje koktela preporučujem signature varijante “Simone Simone” – nazvan po holivudskoj zvezdi, inače devojci “originalnog” agenta 007 i “Traditional” – koji najbolje oslikava bogato nasleđe koje se krije iza moderne fasade ovog hotela. Uz lagane zalogaje od kojih bih vam izdvojila izbor sireva i delikatesa, kao i krostinije presvučene grešnim slojevima tartara, guščije džigerice, pačjih grudi ili hobotnice niko ne ostaje ravnodušan…

2brMnogi od nas prerasli su celonoćno partijanje sa razmazanom šminkom i jutarnji walk of shame kroz kraj, u povratku s novogodišnje proslave. Opet, mnogima od nas nije dovoljan samo taj večernji izlazak, več želimo da ovaj dan bude poseban i ceo posvećen slavlju. Koja god da ste grupa, novogodišnji parti koji počinje oko ručka i traje do večeri meni zvuči baš beogradski.Vođeni plesnim vibracijama poznatog DJ-a Miloša Starčevića već od 13h, imate jedinstvenu priliku da ovaj poslednji dan u 2016. provedete baš onako kako biste želeli da vam bude svaki naredni u 2017. Vidimo se tamo!

*Fotografije: Fabrika Fotografa za Ukus Beograda

Share Button

Jelena Ignjatić

Oblikovala nepce u dedinom vinogradu, pa na putovanjima. Skriboman, žongler, muza i avanturista. Oslobodilac lepih tajnih stvari.

2 коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *