Hotel Envoy – Kulturni ataše

Ovog oktobra, turistička ponuda Beograda je proširena  hotelom koji će predstavljati izaslanika srpske kulture, sa posebnom misijom da se ljudi iz različitih krajeva sveta povežu i razmene iskustva i ideje.

collage3Misija hotela Envoy, čije sobe krase grafike legendarnog Mome Kapora,  je da u najužem centru Beograda predstavlja svojevrsnu riznicu umetničkih dela. Čine je vredni radovi naših slikara nastali između Prvog i Drugog svetskog rata, kao i biblioteka sa preko 500 odabranih naslova. Kako reč envoy u prevodu i označava specijalnog diplomatskog izaslanika, kao idealna lokacija za ovu građevinu izabrana je Čika Ljubina ulica, koja istovremeno prikazuje ubrzani ritam metropole, ali i spokoj varoši čija se istorija skriva od pogleda prosečnog turiste, a osim toga nosi i naziv srpskog diplomate i književnika iz XIX veka, Ljube Nenadovića.

Envoy_hotel_01Beograd je grad bogate istorije i kulture, nažalost ne uvek dovoljno promovisane, a naša ideja je bila da izgradimo hotel koji će dati svoj doprinos toj vrsti promocije. Envoy hotel je gradski boutique hotel koji svojim enterijerom nudi svakom gostu osećaj da je kao kod kuće. Slogan pod kojim će Envoy voditi poslovanje jeste „hotel koji vas poznaje“, što podrazumeva individualni pristup i posvećenost svakom gostu, koji će svima koji nam ukažu poverenje, boravak u hotelu, ali i Beogradu učiniti prijatnim“, objasnila je Biljana Obradović, generalni direktor Envoy hotela.

collage1Hotel se prostire na devet spratova u rekonstruisanoj zgradi nekadašnje australijske ambasade, a za besprekoran dekor čitavog prostora, kao i svih 49 soba kojima hotel raspolaže, zaslužni su umetnički radovi Mome Kapora, Predraga Milosavljevića, Stojana Aralice, Marka Čelebonovića, i mnogih drugih autora.

collage2Sve sobe, ukusno opremljene u stilu koji bojama, materijalima i proporcijama podseća na njujorški urbani romanticizam, u svom sastavu imaju pisaći sto, interaktivni smart televizor, pristup besplatnom bežičnom internetu i sef, a gosti hotela besplatno mogu da se opuste u fitnes i spa centru sa teretanom, sobom za masažu, saunom i turskim kupatilom. Hotel nudi i konferencijsku salu kapaciteta do 50 mesta, opremljenu za sve vrste poslovnih skupova. Restoran internacionalne kuhinje otvoren je ne samo za goste koji odsedaju u hotelu, već i za sve koji se, šetajući najužim centrom prestonice, odluče za specijalitete tradicionalne, italijanske i francuske kuhinje.

Share Button

Jelena Ignjatić

Oblikovala nepce u dedinom vinogradu, pa na putovanjima. Skriboman, žongler, muza i avanturista. Oslobodilac lepih tajnih stvari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *