Festival svetskih kuhinja u Beogradu

WORLD CUISINES FEST, festival svetskih kuhinja, otvoren je u Supermarketu na Dorćolu i trajaće do 6. oktobra. Svakog utorka i četvrtka od 19h do 23h će se predstavljati jedna od 8 kuvarskih reprezentacija koja će za Beogradsku publiku kuvati autentična jela karakteristična za zemlju iz koje potiču. Škotska, Meksiko, Sjedinjene Američke Države, Tajland, Francuska, Indija su samo neke od zemalja čije specijalitete možete okusiti na ovoj manifestaciji.

Cilj festivala je da predstavi narode kroz hranu, da pokaže raznolikost ukusa iz različitih zemalja te da te ukuse učini dostupnim mnogima, kako kroz priliku da neposredno probaju razne svetske kuhinje, tako i da kroz prateće sadržaje i recepte nauče kako da sami spremaju te autentične specijalitete od sastojaka dostupnih u Srbiji.

Gastronomsko putovanje kroz njihove nacionalne kuhinje, podržao je trgovinski lanac IDEA u čijim prodajnim objektima možete naći bogatu ponudu artikala neophodnih za pripremu različitih internacionalih specijaliteta.

Mi smo imali prilike da prisustvujemo Škotskoj večeri a specijalitete koje smo probali možete videti na slikama.

12064051_10153313164078208_570449410_n

Ručno pravljene kobasice sa krvavim pudingom

2

Dimljeni losos sa palačinkama od krompira serviran sa krem sirom

11

Svinjska slabina u cideru i lešnicima

Share Button

Aleksandra Ivanović

Beogradsko dete koje je iskvarila Barselona. Uživa u digitalnom svetu, putovanjima i ukusnoj hrani. Životni moto: Eat well, travel often.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *