Fat boys – Mesto na kome se raskida sa dijetom

Na mojim gastro lokacijama obavezno moram da imam ucrtano mesto na koje mogu da idem sama. Gde se osećam kao kod kuće, iako u bašti sedim sa desetak momaka. Gde je ljubav prema hrani na prvom mestu. Gde znaju koje jelo mi je omiljeno. Gde ću savršeno da iskombinujem svaki zalogaj sa pićem. Gde tražim mir kad me svi iznerviraju, poželim da se zatvorim u kutiju i ne izlazim neko vreme. Gde slavimo rođendan uz čašu škotskog viskija i savršene zalogaje mesa.

Fat boys

Moram da priznam da nisam ljubitelj ulice Strahinjića Bana, ali sam se prvi put obrela na ovom mestu iz puke radoznalosti i zanimljivog naziva lokala Fat boys. Hm, kažu da dijeta ovde nije dobrodošla, pa smo je ostavili na vratima. Kišni dan, mali lokal sa možda dvadesetak sedećih mesta, otvorena kuhinja, sve miriše na sočno meso. Odlučila sam se naravno za burger i to kao veliki ljubitelj sira za Smoked verziju (RSD 640). Savršeno brioš pecivo, dimljeni sir, matilovac i namazi.

Unazad nekoliko godina, burger manija u glavnom gradu je očigledna, no teško smo mogli da se odlučimo za jedno mesto koje bi moglo da se izdvoji kako na prvom mestu savršeno ukusnim mesom, tako i celokupnim spojem svih sastojaka, ali i cenom. Rekla bih da je ekipa iz Fat boysa napravila pomak.

Smoked burger

Ako do sada niste naučili, razlika između burgera i pljeskavice je velika. Tradicionalna pljeskavica se uglavnom pravi od nekoliko različitih vrsta mesa i meša dok se ne dobije čvrsta struktura. Burger je isključivo od junećeg mesa, koje bi trebalo da bude „medium“ pečeno i služi se u posebnim zemičkama.

Zagarantovan je užitak u svakom zalogaju, a pored burgera u ponudi su sendviči, rebarca, krilca i stejkovi. Probali smo i Pork ribs (RSD 880), no burgeri i dalje drže primat. Sporo pečena svinjska rebarca glazirana u domaćem bbq umaku uz dodatak viskija „monkey shoulder“ učinila su druženje sa ekipom sjajnim. Ako tome dodate još i Coleslaw salatu (RSD 140), koja je u ovom slučaju „začinjena“ suvim grožđicama imaćete jedan potpuno netipičan obrok. Ono što je falilo ovakvoj večeri je pecivo, ali vrlo brzo na zahtev smo dobili dodatno.

Fat rebarca Ukus bg

Vratili smo se još nekolicinu puta na provereno dobar burger, isprobavajući različite kombinacije, tako da preporučujemo i Pepper bacon burger (RSD 640) uz crvenu pečenu papriku i slaninicu. Naravno, sve dodatke možete iskombinovati sa osnovnom verzijom Classic burgera (RSD 400) i napraviti vašu dobitnu kombinaciju.

Fat boys Ukus beograda

Posle nekoliko ovih poseta odlučila sam da napravim rezime. Na prvom mestu primetna je sjajna usluga, golicavi natpisi po zidovima, jednostavno uređen prostor i vrlo konkretan izbor pića. Ono što je manje dopadljivo u celoj priči jeste da rade tek od 16h, ponekad je primetan i manjak osoblja pa se čeka malo duže na porudžbinu. No, sve je to razumljivo, s obzirom na to da je lokal otvoren skoro i da je leto u gradu. I da, u meniju imaju naznačeno da doručak služe do 12h, a oni rade tek od 16h, no moram priznati da su me kupil hranom i uslugom pa im ne zameram mnogo. U međuvremenu saznajem da je ovo zapravo nastavak novosadske priče, gde su prisutni sa provereno dobrim „Toster barom“.

I za kraj, obavezno ih posetite! Verujemo da će ubrzo imati i puno radno vreme, jer daleko je 16h. Mada to je u nekim situacijama i dobro za onu našu zamišljenu letnju dijetu 😊

Share Button

Vanja Vidaković

Zaljubljenik u hranu i lepu reč. Voli da kaže da najbolji zalogaji često proističu iz kombinacije jednostavnosti i bezgranične ljubavi.

Ocene

 • Hrana:
 • Ambijent:
 • Usluga:
 • Higijena:
 • Odnos cena-kvalitet:
 • Prosečna ocena:
  9.2

1 коментар

 • savictown027@gmail.com' Savic says:

  Samo fotografije su dovoljne da uzivam. Izgleda preukusno, kao neki miks zapadnjacke kuhinje (koja samo izgleda, ali je bezukusna) i nase, domace, koja mirisom vec hrani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *