Doručak u Belgrade Art hotelu

Jedno grozno jutro, pada sneg, završavam posetu doktoru. Nisam popio kafu, nisam jeo – evo već 15 sati. Neki glup dan, na primer utorak.

Centar grada. Misija je počastiti stomak zbog silnih sati gladovanja.  Zaista mi se ne jede u pekari, a još manje želim da pojedem pljeskavicu. Generalno, fast food u Beogradu je odlična ideja jedino ako ste celu noć utapali jetru u alkohol.

BAH7

Pije mi se kafa, baš u trenutku kada prolazim pored Belgrade Art Hotela (BAH) i shvatam da tu nisam bio do sada. Uvek me je privlačila ideja da sedim tik iznad Knez Mihailove i posmatram kako ta najprometnija ulica živi. Ulazim u hotel, uz stepenice idem na sprat i pored šanka  dolazim do gornjeg dela restorana.  Konobar me upućuje u donji deo, koji je više barskog tipa. Ceo hotel, pa i restoran je nepušačka zona i prijalo mi je jutarnje uživanje u pogledu na Beograd bez dima.

Poručujem BAH mocha kafu i ispostavlja se da mi je baš to trebalo da me pokrene, s tim što to u mom slučaju znači da sam spreman da jedem. Saznajem da se doručak služi od 9h i da mogu i doručkovati u barskom delu – odlično, jer je BAH club sendvič sa grilovanom piletinom i slaninom (650 RSD) prosto tražio da bude poručen.

Osoblje je vrlo ljubazno, i moram priznati iako je to glupost, volim kada konobar pohvali izbor jela koje sam poručio. Takođe, volim i kada je WiFi otključan, pa ne moram da dosađujem osoblju sa zahtevima koji nisu vezani za hranu. Mada, kada sedite u donjem delu restorana i sami ste kao što sam i ja bio, ne možete baš lako da dozovete konobara i to je moja jedina zamerka, mada su momci ipak vrlo efikasni.

Bah pogled

Brzinski pogled na jelovnik predstavlja mi standardnu beogradsku priču: nekoliko varijacija na temu paste i bifteci koji su i ovde najpopularniji. Ipak, izdvaja se specijalna ponuda od 6 jela za brzi ručak, sa cenama od 590 do 690 RSD, što je za ovu lokaciju sasvim prihvatljivo.

Jelo je bilo odlično, piletina se topila u ustima, slanina je bila divno hrskava, iako bih više voleo da je slanine bilo malo više. Mada, istini za volju, nisam uspeo da pojedem ceo sendvič iako sam bio veoma gladan. Bukvalno je reč o ručku, a ne o doručku! Ako niste navikli na tu količinu hrane u 9 sati ujutru, svakako nećete moći sve pojesti. Konobar shvata o čemu se radi i poručuje mi da slobodno preskočim ručak tog dana i svratim uveče na večeru.

BAH kafa

Priznajem, iako nisam preterani fan doručka, kada je dobar kao što je bio ovaj u BAH-u, stvarno može da vam preokrene dan , ma koliko da je počeo kao glupi utorak.

Da li i vama hrana može da preokrene dan?


Share Button

Nikola Radović

Gastronomsko sveznanje i leptir mašna. Hedonizam je rezultat znanja, poznavanje vina mu je stavka u biografiji, a poznavanje Beograda kao ponos i odgovornost.

Ocene

  • Hrana:
  • Ambijent:
  • Usluga:
  • Higijena:
  • Odnos cena-kvalitet:
  • Prosečna ocena:
    8.4

1 коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *