DIDS 2016 – gde je i šta radi domaći net

Ovog meseca će biti punih godinu dana kako se družimo sa vama i živimo internet. Za ovo relativno kratko vreme, zahvaljujući tekstovima koje ste prepoznali kao relevantne, često smo bili pozivani da gostujemo, bilo na konferencijama ili u emisijama, i da diskutujemo o projektu Ukus Beograda.

Na danima internet domena Srbije (DIDS)Ukus Beograda je učestvovao na panelu koji je predstavljao najuspešnije sajtove na nacionalnim .rs i .срб domenima, uz sjajnog moderatora Laleta Markovića. Treći blok pod nazivom “Lokalno” bio je rezervisan za panel diskusiju na kojoj su još učestvovali i VinskeTure.rs, MamaiTata.rsHronoKuhinja.rs  i  PutujSigurno.rs.

 Dids 2016 - ukus beograda

Ukupno 12 domaćih portala, sajtova, blogova i web projekata predstavilo je svoje poslovanje, pričalo o sadržaju koji deli i opredeljenju za domaći domen. Složili smo se u jednom, a to je da je, kako smo za sada mahom svi okrenuti ka lokalnoj publici, izbor domena bio logičan.

Ono što sam ja podelila sa publikom, kada je u pitanju Ukus Beograda jeste da imamo lojalnu publiku (i hvala vam na tome), koja u 30% slučajeva dolazi direktno na sajt. Deklarišemo se kao lokalni brend, te nas tako i publika prepoznaje. Spontani projekat koji smo pokrenuli uz čašu vina u lokalnom bistrou, pokazao je da ljubav ka onome što radite, dobra ekipa i mnogo entuzijazma, daju dobre rezultate. Zato, ako se odlučite da krenete u neki vid on line biznisa, od srca vam preporučujemo da izaberete domaći domen, jer tu je i činjenica da na guglu dobijate i blagu prednost prilikom pretrage.

Hvala RNIDS (Registar nacionalnog internet domena Srbije) što nas je pozvao da učestvujemo i što smo imali priliku da na ovako ozbiljnom događaju predstavimo svoj projekat.

DIDS2016

Ceo snimak konferencije, pogledajte na snimku, naš blok je od 28. minuta 😀

Share Button

Vanja Vidaković

Zaljubljenik u hranu i lepu reč. Voli da kaže da najbolji zalogaji često proističu iz kombinacije jednostavnosti i bezgranične ljubavi.

4 коментара

  • jelena.ozegovic@rnids.rs' Jelena says:

    Hvala što ste bili sa nama! Uvek je dobro imati uspešne domaće primere na domaćem domenu na koje zajednica i ljudi u Srbiji mogu da se ugledaju. Puno uspeha u daljem radu i nadam se da ćemo se još viđati sličnim povodom 🙂 Pozdrav od RNIDS ekipe!

  • krsto@putujsigurno.rs' PutujSigurno says:

    Hvala sjajnom društvu na panelu, i puno sreće svima u daljem radu od ekipe PutujSigurno 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *