CentreVille Hotel & Experiences: osećajte se kao kod kuće

Pred sve moderne hotele danas stavljen je težak zadatak: da pobede konkurenciju osvojivši srca svojih gostiju. Kao najbolji hotel na određenoj lokaciji ne izdvaja se ni onaj koji ima najviše zvezdica, niti onaj koji ima najudobnije krevete ni najpedantnije sobarice. Ono što danas izdvaja hotele i restorane jeste nešto što menadžeri često previde: OSEĆAJ. Ta tanka linija između hotelske gostoljubivosti i prijateljstva, luksuza i osećaja kao da ste kod kuće, elegancije i nonšalantnosti. Hotel CentreVille u Podgorici je jedan od onih koji  znalački igraju igru na ovom malom terenu.

2

Već na samom ulazu biće vam jasno da se ne radi o klasičnom hotelu. U samom lobiju lociran je, sada već veoma popularan, The living roommesto namenjeno za istinsko uživanje. Upravo zato, teško ga je definisati kao restoran, kafe ili bar- on je sve u jednom, uz neopisiv osećaj kao da ste baš u svojoj dnevnoj sobi. Vešto podeljen u nekoliko celina, Living room odgovara na sve potrebe hotelskih gostiju, ali i Podgoričana.  Enterijer koji odiše njujorškim vajbom, mešajući moderne komade nameštaja i umetničke retro detalje, zove vas da se udobno smestite, uzmete neku od knjiga koje su vam na dohvat ruke (da, da, baš sve one koje stalno želite da kupite, od umetničkih monografija pa sve do klasika književnosti) i zaustavite dan.

5

Iza vešto koncipiranog menija koji je na raspolaganju svim gostima stoji šef kuhinje Stefan Đukanović, koji je svoje kulinarsko umeće usavršavao širom sveta. Pored širokog izbora opcija za doručak (i neki beogradski restorani bi mogli da prepišu), ovaj restoran nudi i specijalitete koje bi zadovoljili i one sa najistančanijim ukusom. Našu posebnu preporuku dobijaju dva jela: grilovana hobotnica i zapečeni rižoto sa morskim plodovima. Hobotnica je bez premca jedna od najukusnijih koje sam probala, toliko mekana da se zapitate da li je moguće da drugi kuvari mogu da je ostave žilavu, poslužena uz ništa manje savršen crni rižoto i hrskave lignje. Tajna je u sous-vide tehnici pripreme,  odnosno spremanju ˝u vakuumu˝ koje podrazumeva pripremu na niskoj temperaturi koja može da traje čak do 48 sati. Na stari dobar fazon sa pampurom možemo da zaboravimo. Zapečeni rižoto sa morskim plodovima ukombinovan je sa španskim sofritom– sosom od crnog i belog luka, paprike i paradajza kuvanih u maslinovom ulju. Jelo koje je na granici između rižota i paelje, od rižota je zadržao sočnost, dok na paelju podseća zbog toga što je zapečeno i pikantno. Sočni morski plodovi donose ukus Mediterana na vaš tanjir.

6

Sa desertnog menija kao apsolutnu zvezdu izdvajamo Almond rocks– desert od sladoleda i pečene bele čokolade sa bademima. Blag, savršeno kremast, idealan finiš ukoliko ne želite zbog deserta da zaboravite na prethodni spektakl ukusa.

Imali smo ekskluzivnu priliku da i iz prvog reda vidimo Stefanove čarolije u kuhinji na specijalnom času kuvanja. Probali smo Mozzarella cake, koji je spreman uz malo molekularne magije, dok je glavno jelo bila neuobičajena kombinacija svinjetine i jagnjećih kotleta (nadamo se da ste hvatali beleške u live prenosu na našim društvenim mrežama). Mlada svinjetina pripremana je takođe tehnikom sous-vide na 72C čak 24 sata, nakon čega joj je odstranjena sva masnoća, ponovo je ispresovana i vraćena joj je koža- skoro pa dijetalno! Meso je posluženo uz kus-kus kolač koji je spreman u soku od pomorandže.

7

Same hotelske sobe su veoma prostrane i uređene u minimalističkom šiku, uz veliku pažnju posvećenu detaljima. Udobnost je na prvom mestu, ali, ukoliko dolazite zbog posla, ovaj hotel može da odgovori svakom vaše zahtevu. Ukoliko ipak poželite da istražite okolinu, predlažemo da krenete Vinskim putem– u posetu vinogradu ˝Ćemovsko polje˝ i  impresivnom vinskom podrumu ˝Šipčanik˝. Ovaj vinograd prostire se na čak 2.300 hektara i dom je crnogorskih autohtonih sorti vinove loze – krstača i nacionalnog ponosa vranca. Od ljubaznog osoblja možete saznati mnoge zanimljivosti o ovom jedinstvenom podneblju, ali i degustirati najbolja vina iz podruma ˝Plantaža˝. Izlet možete nastaviti u restoranu ˝Jezero˝ na samoj obali Skadarskog jezera, gde možete uz veličanstven pogled probati  jedinstvene jezerske specijalitete od krapa i ukljeve. Kada su u pitanju vina iz ˝Plantaža˝, novi favorit ženskog dela Ukusa je Malvazija, a uskoro očekujemo i rosé penušavac koji smo ekskluzivno isprobali.

1

Kada padne noć Living room se pretvara u urbani bar sa pravom gradskoj energijom, uz signature koktele koje će vam napraviti šarmantni barmeni. Place to be za njihanje kukovima četvrtkom uveče uz sjajan cover bend Acoustic dreams.

Iako je Podgorica najviše okrenuta ka biznis turistima, treba imati na umu da se nalazi na svega pola sata od primorja, da ovde možete uživati u prirodnom dragulju – Skadarskom jezeru, ali i najlepšem i najvećem vinogradu u Evropi. Stoga, neka vam na putu do primorja prvom sledećom prilikom, Podgorica bude prva destinacija.

Mi smo otkrili da Doroti ipak nije bila u pravu: postoji mesto koje je kao dom.


Share Button

Aleksandra Ivanović

Beogradsko dete koje je iskvarila Barselona. Uživa u digitalnom svetu, putovanjima i ukusnoj hrani. Životni moto: Eat well, travel often.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *