Da li znate tajnu pripreme hobotnice bez primene sile?

hobotnica

Umesto da zasučete rukave, uzmete najjači čekić iz muževog alata ili pak uposlite samog muža da lupa do iznemoglosti, poslužite se trikom mediteranskih majstora kuhinje: PAMPUROM. Da, baš onim pampurom od vina. Jednostavno ubacite ga u vodu u kojoj barite hobotnicu i zadiviće vas rezultat- žile prosto nestaju.

Ova kulinarska tajna je predmet sporenja među najvećim svetskim šefovima. Neki se kunu u pampur, dok drugi osporavaju da deluje. Oni koji ga koriste savetuju da koristite novi pampur za svako kuvanje.

Ipak, odgovor na pitanje zašto dolazi do omekšavanja hobotnice niko ne zna, pa čak ni naučnici. Spominje se delovanje prirodnih enzima iz pampura, ali dokaza nema. Tema je čak stigla i do New York Times-a koji se upotrebom pampura u kuvanju posebno pozabavio, a postalo je i tema knjige šefa Jamesa Tabera ˝To Cork or Not to Cork˝.

Nama je uspelo, a da li ste vi nekada probali ovaj trik?

Share Button

Aleksandra Ivanović

Beogradsko dete koje je iskvarila Barselona. Uživa u digitalnom svetu, putovanjima i ukusnoj hrani. Životni moto: Eat well, travel often.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *