Vesti sa juga: šta nam novo sprema The Living room?

Proleće je vreme kada se javlja želja za promenama i budi kreativnost na svim poljima. Ni gastronomski majstori nisu imuni na buđenje svih čula, pa nas tako na menijima naših omiljenih mesta čekaju nove kombinacije ukusa. Tim povodom, imali smo priliku da ponovo posetimo Hotel CentreVille u Podgorici i u njegovom chic restoranu The Living Room isprobamo novitete iz prolećnog menija.

Na prvi pogled nam je bilo jasno da sa izborom jela zadatak neće biti lak – meni je savršeno osmišljen kako za one koji žele samo nešto da prezalogaje, tako i za one koji traže nešto konkretno. Zadatak dodatno otežavaju fotografije jela i činjenica da su mnogi klasici upotpunjeni znalačkim trikovima. Jednostavno, dugo se nisam našla u situaciji da sam gotovo sve sa menija želela da probam. Poverenje smo ukazali novom šefu hotelske kuhinje Saši Popoviću, koji je za nas izdvojio najbolje iz ponude.

20190430_142551

Na ovo gastro-putovanje smo krenuli sa pilećom salatom sa karijem i kokosom. Ovo jelo je must za sve ljubitelje sjajnog balansa egzotičnih začina. Piletina pohovana u kariju i kokosu dolazi uz zelenu salatu sa slatkastim dresingom i pravi predivnu harmoniju ukusa gde nijedan začin nije višak. Ako bi jedna reč opisala ovo jelo to je – tačno. Tačna količina svih začina, tačan balans salate i mesa, tačan spoj egzotike i navike. U želji da nas impresioniraju, mnogi šefovi su zaboravili kako ovo da postignu.

20190430_144544

Nastavili smo sa rižotom sa kozicama i kurkumom koji ne bih previše opisivala, jer su reči suvišne. Ovaj jarko-žuti spektakl ima strukturu nalik čuvenom tučenom rižotu sa Burana, gotovo je kašast, dok se na gamborima nije štedelo kako je to obično slučaj, već su u gotovo svakom zalogaju. Listići parmezana su savršena protivteža kurkumi, a Chardonnay podgoričke vinarije Mola bio je tačka na i. Obratite pažnju na ovu relativno mladu vinariju koja je deo novog crnogorskog vinskog talasa, a pored punih ukusa, vina iz Mola fine wine ćete uočiti i po savršeno dizajniranim etiketama.

20190430_151216

Za one koji su ljubitelji ˝nečeg konkretnog˝ probali smo dva jela koja će oduševiti sve ljubitelje dobrog mesa. Grilovana jagnjetina je pravo ˝muško˝ jelo koja naglašava karakterističan ukus jagnjećeg mesa pažljivom pripremom. Poslužena je uz kus kus, kinou i sotirano povrće. Mlada prasetina na pireu od celera uz predivne mlade krompiriće je moderan pogled na nedeljni ručak kod mame. Tzv. kolač od prasetine pripreman je 24 sata na temperaturi od samo 72 stepena. Tokom pripreme rastavljen je na sastavne delove, izvađena mu je masnoća, a nakon toga je ponovo ˝sastavljen˝ u ovaj raj na tanjiru. Ovaj čin pratilo je crveno vino Doris, kupaža merlota i caberneta, takođe iz vinarije Mola.

20190430_151002

Za kraj, slatke muke su usledile u izboru kolača, ali je čokoladni mus sa aronijom zvučao kao prava stvar. Već sama prezentacija kolača je obećavala, mada mi je bilo pomalo žao da uništim ovo malo umetničko delo. Delikatan kremasti mus sa suptilnom podnotom aronije idealan je za završetak jakog obroka.

20190430_153831

The Living Room nam je još jednom pokazao da najveći gastronomski užici izlaze upravo iz hotelskih kuhinja. Iako je ovo retko slučaj sa hotelskim restoranima, ovde su restoranski gosti kako oni koji odsedaju u hotelu, tako i slučajni, ali i namerni prolaznici, što atmosferu čini veoma prijatnom. Zbog svega navedenog, kao i pristupačnih cena, The Living Room se zasluženo pozicionirao na podgoričkoj gastro-mapi kao mesto koje ne smete propustiti.

Share Button

Aleksandra Ivanović

Beogradsko dete koje je iskvarila Barselona. Uživa u digitalnom svetu, putovanjima i ukusnoj hrani. Životni moto: Eat well, travel often.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *