Najpoznatiji beogradski kolač
Moskva šnit je pravi slatki brend Beograda, torta je nastala u poslastičarnici hotela Moskva na Terazijama, pre više od 40 godina. Anica Džepina, nekadašnji šef poslastičarnice, osmislila je recept davne 1974. godine sa korom od oraha i badema, sa višnjama i šamponeze kremom.
Varijacije recepta začas su se raširile tadašnjom Jugoslavijom, a Moskva šnit je počeo da se priprema u domaćinstvima i poslastičarnicama širom regiona. Ima pokušaja da se umesto višanja koristi malina, kao i da se krem promeni, ali dragocena receptura čuva se i priprema u hotelskoj poslastičarnici. Ono što je Sacher torta za Beč, to je Moskva šnit za Beograd. Iz poslastičarnice ovog čuvenog hotela, godišnje izađe više od tone ove poslastice.
Aleksandra Ivanović
Beogradsko dete koje je iskvarila Barselona. Uživa u digitalnom svetu, putovanjima i ukusnoj hrani. Životni moto: Eat well, travel often.