Restoran Frida – Nedeljni branč i samba za buđenje

Prethodnog vikenda istražili smo ponudu za naš i vaš omiljeni obrok – takozvani branč.

Za one koje ovaj naziv zbunjuje, branč je “derivat” engleskih reči breakfast i lunch (doručak i ručak), obično se služi nakon doručka i kombinuje najbolje od oba. Lak i raznovrstan obrok je namenjen onima koji kasnije ustaju vikendom, ali i onima koji porane sa doručkom pa ogladne već sa prvim minutima popodneva, željni ukusnih zalogaja.
31084226_10216667301936180_1291732506856390656_n

U epicentru beogradskog uživanja, u Beton hali, ovog proleća sve izjelice mogu da iskoriste odličnu priliku baš za branč, u popularnoj Fridi. Jedno od naših omiljenih mesta u gradu nedeljom od 13 do 18h nudi švedski sto najinteresantnijih zalogaja iz južnoameričke: peruanske, meksičke i argentinske kuhinje po ceni od 1400 dinara po osobi. Meni je izuzetno raznovrstan i uključuje selekciju vrhunskog suvog mesa i grilovani halumi sir, preukusne salse za domaće hrskave i sveže naćose (preporučujem gvakamole i mango salsu), flaute sa spanaćem i sirom, fahite od različitih vrsta mesa, uključujući i preukusan ramstek, tortiljice punjene sirom i ćorizo kobasicama, preukusno pecivo koje sami pripremaju, ali i zvezde kao što su gulaš od hobotnice i peruanska supa sa gamborima, koji su mene oborili sa nogu. Ako ste ljubitelj pikantnih akcenata, obavezno probajte i domaće kisele halapenjo papričice – jela sam ih svuda po svetu, ali nikada ovako ukusne! Pitala sam, ne prodaju na teglu, šteta.

30739604_10216667297416067_4000967309890945024_n

Zasladite se ražnjićima voća prelivenog čokoladom, uz macarons ili slatkim naćosima sa džemom i cimetom, a uz ove super zalogaje osvežava detox napitak sa đumbirom, limetom i krastavcem, a možete i izaći iz ponude koju obuhvata navedena cena i častiti se nekim od koktela. Mi smo birali margaritu, mai tai i sangriju.

Da ne zaboravim, kako bi druženje na branču u Fridi postalo prava fiesta, fantastičan bend dodaje ritmove sambe, salse i bosa nove uz vaše zdravice i kucanje čašama. Uostalom, evo videa, a u galeriji pogledajte naš izbor zalogaja…

Iskrena preporuka za svaku nedelju ovog proleća!


Share Button

Jelena Ignjatić

Oblikovala nepce u dedinom vinogradu, pa na putovanjima. Skriboman, žongler, muza i avanturista. Oslobodilac lepih tajnih stvari.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *