Novi Podrum & WineArt – ono kao more

Možemo li uopšte da zamislimo leto u gradu? Vruć asfalt, nedostatak zelenila i težak vazduh, do hrane nam i nije baš stalo. Leto u gradu ume da bude teško.

Zato osetim neku neopisivu sreću kada pronađem letnju baštu koja miriše na more. U mislima odletim daleko na neku obalu, u čaši mi mirišu cvetne note vina, a miris lavande se širi baštom. E ovako ja zamišljam leto u gradu. I evo ga, sve je tu. Ušuškana bašta na parkingu novog kompleksa zgrada u Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu, krije mesto za uživanje. Drvo masline, limuna, narandže, u saksijama lavanda, a cigla i drvo kao osnova enterijera -i letnji ambijent je potpun.

Podrum Novi beograd, ukus beograda

Letnja bašta – Podrum & WineArt

Uputile smo se na jedno vikend žensko druženje i ovo je bio odličan izbor! Teleportovale se mislima u neko mediteransko okruženje, udobno smestile i naručile po čašu italijanskog sauvignon blanc-a (RSD 360).

Izbor vina je sjajan, vinska karta raznovrsna. Moguće je čak poručiti vino za probu (25ml), pola čaše (65.5ml) i na čašu (125ml). Zamerka ide na cenu vina, zaista mislim da je nedopustivo da vino koje na polici košta oko 1000 dinara, na čašu (125ml) bude 790 dinara. Ovde je konkretno u pitanju Sauvignon blanc Zvonko Bogdan. Ne razumem ugostitelje nekad sa cenama. No, zanemarivši taj momenat vrlo brzo, prepuštamo se potpunom uživanju i uplovljavamo u zen luku.

Podrum, Ukus Beograda

Želela sam na tanjiru leto i ovo je bio sjajan izbor – pačije grudi sa pireom od šargarepe (RSD 870). Inače, kako sam veliki esteta, moje jelo uvek mora da bude ne samo ukusno, nego i lepo na oko, kako bi uživanje bilo potpuno. Pačetina se ne nalazi često u restoranskim ponudama u Beogradu, iako predstavlja vrhunski specijalitet. Sočno i meko meso, potpuno po mom ukusu, ne bih mogla da ga poredim ni sa kakvim biftekom ili piletinom. Uz sasvim dovoljno masnoće, pire od šargarepe je bio odličan da izbalansira ovo jelo. Ozbiljan delikates, ne kažu uzalud da je pačetina bila hrana bogova.

Pačije grudi, ukus beograda

Pačije grudi sa pireom od graška

Prijateljica se odlučila za BBQ burger (RDS 450) koji je došao sočan i ukusan, uz dodatak jaja, zelene salate i pomfrita. Odnos cene i kvaliteta je zaista više nego zadovoljavajući, s obzirom da po toj ceni burger jedemo i u uličnim „fast food“ restoranima.

Podrum wine art Ukus beograda

BBQ burger

Pošto sam prethodno imala priliku da isprobam slatki deo ponude, i mus od pistaća, koji me ostavio bez teksta, prijateljica je, uprkos blagoj alergiji na pistaće, poslušala moj savet i odlučila se za kolač naziva Samo pistać (RSD 380). Savršena kombinacija musa, biskvita i krembla od pistaća, koji se topi u ustima. Belo vino je pun pogodak uz ovaj kolač.

sve pistaći, ukus beograda

Samo pistać

Moj izbor je bio tart od crne čokolade sa svežim voćem (RSD 360) opet sam dobila leto na tanjiru i to u svom punom sjajnu! Neodoljiv čokoladni desert, čak i za mene, koja uvek radije biram slano nego slatko – vraški dobar! Ne treba mnogo govoriti kada je u pitanju kombinacija čokolade i voća. Dozvolila sam sebi da malo razmazim nepca. I da ne zaboravim, osećala sam se kao boginja, s obzirom da sam nesvesno birala „hranu bogova“ 🙂

čoko tart Ukus beograda

Tart od crne čokolade sa svežim voćem

Iako je bašta Podruma u Višnjićevoj, bila jedan od mojih letnjih favorita u gradu, moram da priznam da me ovaj oduševio kuhinjom, te im dajem prednost. Osoblje je odlično, nenametljivo, a opet vrlo edukovano i spremno da pomogne pri izboru.

Letnji izbor je pred vama, čekamo utiske!

Share Button

Vanja Vidaković

Zaljubljenik u hranu i lepu reč. Voli da kaže da najbolji zalogaji često proističu iz kombinacije jednostavnosti i bezgranične ljubavi.

Ocene

  • Hrana:
  • Ambijent:
  • Usluga:
  • Higijena:
  • Odnos cena-kvalitet:
  • Prosečna ocena:
    9.4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *